2019 WE ZIJN WEER ONDERWEG

Net terug van de garage: servicebeurt, nieuwe banden en apk. Dat is even schrikken als je de rekening krijgt. Nu staat hij weer voor de deur en kunnen we beginnen met de voorbereidingen van onze eerste korte trip (ongeveer twee weken). Na Pasen gaan we richting Limburg en daarna gaan we verder naar……? Dat is afhankelijk van het weer.

Dinsdag 23 april 2019
Vanmorgen alles ingeladen en de schoonwatertank voor 75% gevuld. Nu alleen nog langs het tankstation voor de het vullen van de lpg-tank en zorgen voor de juiste spanning van de luchtvering. Het eerste lukte zonder problemen, het tweede lukte niet, omdat de compressor stuk was. Dus, doorrijden naar tankstation twee en hier de twee ballen vullen. Dit lukte maar half. Links kreeg ik op 2 bar en rechts liep leeg. Daarna gaf deze compressor de geest. Het derde tankstation weigerde meteen, hierdoor begon ik te beseffen dat het probleem in het ventiel zat. We besloten om terug te rijden naar de (service)garage en daar om hulp te vragen. Aangekomen kwam de monteur kijken en tien tellen later waren beide ballen op 2 bar. Eindelijk konden we echt vertrekken.
In alle rust reden we naar de Oosterberg in Epen, een camping waar stress niet bestaat, een -lek waar we jaarlijks een paar dagen vertoeven.
‘s Middags kwam een oom op bezoek en hebben we na een kop thee lekker een stukje gewandeld en zijn daarna neergestreken op een terras om te genieten van een heerlijke pannenkoek. Nu zitten we lekker onderuit te genieten van de rustige avond, morgen weer een nieuwe dag.

Woensdag 24 april 2019
Vandaag kwam, dankzij de griep, een einde aan onze eerste campertocht van dit jaar. Eerst uitzieken en dan zien we wel weer. Zo’n korte trip hebben we niet eerder gehad, maar ons doel, de Alpenstrasse, blijft op onze lijst staan.