2023 DE NIEUWE CAMPER

Op 20 mei besloten we dat we even reiziger af waren. Die beslissing namen we niet alleen om gezondheidsredenen, maar ook door de ervaringen met deze camper. We willen geen kwaad woord hieraan besteden, want het is gewoon een prachtige camper. Het probleem is dat we al wat ouder worden, waardoor de souplesse van een jonge god(in) ver te zoeken is. Een Frans bed vraagt de behendigheid van een gems. Mijn bewegingsruimte is direct gekoppeld aan mijn omvang en dit laatste mag er echt wezen.  Kortom, na de vele prachtige ervaringen kwamen we uiteindelijk toch tot de conclusie dat we wat minder peper wilden gebruiken, dat betekende dat we de Pepper ontgroeid waren. Met pijn in ons hart hebben we er toen afstand van genomen.

Het leek alsof we aan een nieuw leven begonnen, we kregen rust en voelden de noodzaak van het reizen niet meer. Deze rust heeft ruim vier weken geduurd, toen kwam de weemoed. We besloten om wat vaker naar campers te gaan kijken, maar ook dat we persé geen camper meer wilden kopen. Een dikke week later lieten we de zekerheid van niet kopen varen en besloten we dat we, alleen als we echt overtuigd waren, een andere camper zouden kopen. En dit laatste hebben we, in onze ogen, heel lang volgehouden. 

Vrijdag 30 juni zagen we een mooie camper, een Hobby Optima de luxe. Het echtpaar van wie deze camper was, waren heel netjes met deze camper omgegaan, de Kilometerstand was 33820. Ze hadden hem alleen gebruikt om te slapen. Koken deden ze buiten en daardoor was de keuken, maar ook de badkamer, als nieuw. Vrijdag 7 juli werden wij de eigenaar van deze prachtige camper en, met een tropische temperatuur van een dikke dertig graden, mocht ik de eerste rit naar huis maken.

De mensen van ‘handhaving hebben ons al aangesproken, een camper zou te lang geparkeerd staan en daarover hadden ze. een klacht gekregen en nu kwamen ze polshoogte nemen. Het was een vriendelijk gesprek en de melding was duidelijk niet voor ons bedoeld. Ze gunden ons veel reisplezier en ze gaven nog vriendelijk aan dat we acht dagen mogen staan.

Woensdag 12 juli 2023

Gisteravond met veel problemen, als gevolg van onervarenheid, de koelkast op gas gezet. Het telefoontje van Hanna naar de vorige eigenaar gaf voor mij het bekende ‘oh ja’ reactie. 

Vanmorgen van alles ingepakt en bij 4campers langs gegaan. Frank, de eigenaar van 4campers, heeft alles doorgelopen en stuurt ons ok kort termijn de begroting voor de, door ons gewenste, aanpassingen. 

Hierna reden we door naar Huizen en we hebben daar een plekje op de camperplaats gevonden. We gaan kijken hoe we de eerste overnachting gaan ervaren en we weten nog niet wat er morgen gaat gebeuren.

Donderdag 13 juli 2023

Gisteravond na het eten gekeken hoe de tv en schotel functioneren. Na lang zoeken vonden we de juiste knoppen om alles te laten functioneren, helaas stonden er een paar grote bomen in de weg en was het uiteindelijk resultaat nihil.

Na de afwas hebben we opnieuw genoten van een prettige en zonnige avond en één klein glaasje rosé maakte de qwirkle-avond compleet. 

Het was wennen aan de twee aparte bedden. De Duitse degelijkheid van de camper kwam vannacht tot ons. De matrassen, waarschijnlijk bedoeld voor de zwaargewichten onder de Duitsers, waren keihard en ons lichaamsgewicht had niet het volume om te zorgen dat de matrassen zich aan onze lichamen aanpasten. De noodzaak van een topper mochten we deze nacht ervaren.

De ochtend begint weer op de voor ons inmiddels bekende manier, bellen met KPN omdat het telefoonabonnement, wederom na omschakeling naar onbeperkt internet, niet functioneert. Schijnbaar is het voor de technici van deze organisatie onmogelijk om het probleem vakkundig op te lossen. 

Halverwege de ochtend reden we naar Obelink in Winterswijk. De toppers waarvoor wij kwamen waren er niet, maar we gingen niet met lege handen weg. Een stang voor in de garage en een hoes voor achterop. 

De volgende stop werd Jysk in Winterswijk, hier kochten we de toppers voor de camper. Het is nog steeds niet duidelijk hoeveel de toppers nu zouden moeten kosten, we weten wel wat we betaald hebben en dat is ruim 75% beneden de vermelde prijs. De eerste verkoper riep de hulp in van een andere verkoopster en deze riep de manager, de prijs werd genoemd en viel,ons mee. Bij de kassa bleek deze prijs nog lager te zijn. Vannacht wordt duidelijk of we een miskoop of een echte meevaller hebben. 
We staan voor vannacht in Groenlo, Campercontact 101385

Vrijdag 4 juli 2023

De eerste nacht slapen op de topper waardeer ik als ruim voldoende. Als oprechte Nederlander moet ik toch iets te mopperen hebben, gedurende de nacht verschuift de topper.

Helaas werd mijn nachtrust wreed verstoord, Roxy gaf wat gal op en dat gaat gepaard met veel geluid en als je dan naar haar toegaat, zie je een zielige hond. Troosten is dan, naast het opruimen, de enige optie. 
De klok stond inmiddels op vier uur, dus de gang naar bed werd weer snel ingezet. De vele regen van vannacht bracht een serene sfeer en dat bevorderde onze heerlijke nachtrust. 

Een prachtige warme zon deed ons ontwaken en de vele vliegen kwamen onmiddellijk om zich in dit zonlicht te drogen en te voorzien van de nodige energie. De buren vinden het vreemd dat er op een boerderij zoveel vliegen zijn, ze vragen zich echt af of wij daar ook last van hebben. Hanna’s reactie naar mij toe: Vliegen? Neen, wij hebben geen last van vliegen. 

Halverwege de ochtend vertrokken we richting de hei bij Dwingeloo, daar aangekomen bleek dat we niet met de camper door mochten rijden. We wilden in de namiddag naar Appelscha rijden, maar dat werd nu vroeg in de middag. Als ik niet beter wist, zou ik zeggen dat Hanna weer een prachtige route had uitgezocht, maar door wegwerkzaamheden leidde de routeplanner ons langs brede vaarten met smalle wegen. Zo’n weg waarop je stil gaat staan als je een grotere tegenligger ziet aankomen. Uiteindelijk kwamen we op ons plekje in Appelscha.
We staan voorlopig in Appelscha, campercontact 49872

Als eerste pakten we de indeling van onze garage aan en dat lieten we volgen door een kleine lunch. Hierna besloten we met Roxy het bos in te gaan, daar heeft zij zich uitgeleefd met andere honden. Een softijsje vormde de beloning van onze wandeling.


Zaterdag 15 juli 2023

Het was vandaag een druk dagje, het begon met de ochtendwandeling met Roxy wandelen om daarna naar de supermarkt te lopen. Terug bij de camper hebben we de luifel uitgedraaid, dit om alles te ervaren. De stormbanden voor onze luifel kunnen we niet meer gebruiken, de luifel is te oud. Daarom mocht ik even naar een andere camperplaats wandelen, in de hoop dat zij daar een hulpmiddeltje hadden. Ik kwam terug met een nieuwe set stormbanden en moest constateren dat deze inderdaad anders bevestigd worden. Geprikkeld door dit onverwacht kostenplaatje ging ik ook de zijluifel nakijken en kwam tot de conclusie dat pech nooit alleen komt. De rafter-stang van zijluifel past niet op deze oudere luifel, dus de noodzaak om een nieuwe te kopen is evident. 

De laatste en meest intensieve klus die we met z’n tweeën moesten klaren was het herstellen van de satellietverbinding. Hanna had van een buurman de juiste informatie gekregen en na heel veel uitproberen kregen we alles voor elkaar. We kunnen weer naar BVN kijken.

De rest van de dag is voor onze rust en voor korte noodzakelijke wandelingen.

Zondag 16 juli 2023

Dankzij het advies van een andere camperaar, die buurman van gisteren, kwamen we erachter dat we geen nieuwe rafter-stang hoeven te kopen. We hebben de kop van de stang gedemonteerd en hielden een perfect passende rafter-stang over. Dat zakgeld hadden we verdiend en konden we met een gerust hart ‘s avonds uitgeven aan een lekkere maaltijd, het droge brood kunnen we voorlopig voor later bewaren.

De stevige regenbui van gisteren had voor ons een ‘eigen schuld’ resultaat, onze stoelen stonden buiten en waren dus kletsnat. Wat de natuur afbreekt, bouwt ze ook weer op. En ja hoor, onze stoelen waren vanmorgen door de stormachtige wind weer droog.

Vanmorgen hoorden we dat er een weegbrug op de camperplaats was, dus, voordat we vertrokken even erop gestaan. We vallen ruim binnen de, door de verzekering gehanteerde, toegestane belading.

We besloten om verder te rijden, naar een plekje in het verre onbekend, een plekje waar mijn neef al een paar dagen staat. De routeplanner stuurde ons naar een dorpje met de mooie naam Nuis, alleen dit lag ergens in Frankrijk, dat constateerden we voordat we vertrokken. Daarom lieten we de camperapp bepalen welke route we moesten volgen. Ja hoor, we kwamen in Nuis aan, alleen in de verkeerde straat. Terugrijden naar de hoofdweg en twee straten verderop stond het bord van de camperplaats. Via een zeer smal weggetje kwamen we op het juiste plekje aan. Na een vriendelijke ontvangst mochten we naast de camper van mijn neef gaan staan. Hij en zijn vrouw waren blij met onze komst ook hun hond liet duidelijk merken dat ze blij was. De blijdschap van Roxy konden we niet tomen, het leek alsof zij de storm in haar kop had.

We staan in Nuis op de camperplaats met de zeer toepasselijke naam ‘Het Knooppunt’. Campercontact 49987.

Na het bekijken van elkaars camper hebben we, onder het genot van een lekker bakje koffie met appeltaart, in het kleine café aan de ingang lekker bijgepraat.

Maandag 17 juli 2023

Gistermiddag en avond gezellig met z’n vieren gekletst, qwirkle gespeeld en gegeten. Bij terugkomst in de camper gekeken of de boiler functioneert en vanmorgen gekeken of de kachel ook goed werkt. We hebben nergens iets op aan te merken, we kunnen stellen dat onze ‘proefrit’ positief heeft uitgepakt.