LEKKER LEVEN

Afgelopen week konden we genieten van de “Mexicaanse griep”. Onze zoon was met zijn vrouw en dochter daar op vakantie geweest, en na terugkomst was onze schoondochter ziek. Uiteindelijk sneuvelde ons afweersysteem en werd onze levenslust behoorlijk ingeperkt. Vandaag was de eerste dag dat we dachten aan een kort tripje met de camper.
Ideeën zijn er om uitgevoerd te worden en dat hebben we ook gedaan. In alle rust gepakt en vertrokken richting Peel.
Bij het wegrestaurant ‘de Lucht’ stopten wij en kwamen tot de ontdekking dat de koel/vriescombinatie niet op gas overschakelde, wat we ook probeerden. De handleiding bood geen uitkomst en, wetende dat we de camper hadden laten nakijken om alle ontdekte gebreken te laten herstellen, begonnen we weer aan van alles te denken. Onverwacht ging het lampje branden, de combinatie werkte weer. Op dat moment kwam bij mij de opmerking van de garagemonteur weer naar boven: Als je de automaatknop hebt aanstaan, duurt het een kwartier voordat de combinatie overschakelt op gas, dit om te voorkomen dat er vonken ontstaan bij het tanken.
We hebben ons plekje gevonden in Ospel, een eenvoudige camperplek aan de rand van het natuurgebied. De ontvangst was allerhartelijkst, naast de aanwijzingen om op de juiste manier te parkeren, werden we ook verrast met een stuk appeltaart (met abrikozen en gelei) en koffie/thee.